הרשם לניוזלטר
שם
אימייל



מדריכי קניה הנקראים ביותר

מדריך לקניית תנור אפייה

תנור אפייה

תנורי אפייה, המשמשים לצורכי אפייה, בישול, הכנת גריל או לכל מטרה אחרת, הם חלק בלתי נפרד ממכשירי החשמל החיוניים במטבח, כאשר נהוג לקנותם בעת תכנון מטבח חדש או כאשר התנור הישן איננו טוב וצריך להחליפו. בשוק ישנם שני סוגי תנורי אפייה עיקריים – תנור אפייה הכולל כיריים וקרוי "תנור משולב" או "תנור בנוי" ("Built in") המיועד לנישה מיוחדת בין ארונות המטבח. מבחינה מעשית, לא קיים הבדל טכנולוגי בין שני סוגי התנורים, ובחירת התנור צריכה להיעשות ביחס לשיקולים של נוחות, אילוצי מקום, שימושיות ועיצוב. עם זאת, דגמי התנורים שונים זה מזה בתכונותיהם האחרות, כדוגמת: תכונת טורבו, בקרה דיגיטאלית או מכאנית, ווסת טמפרטורה ותכונות אחרות. כדי להתאים את התנור למטבח, ובייחוד תנור בנוי, חשוב ביותר לערוך מדידות מדויקות ולהוסיף להן מרווח עבור אוורור וגם עבור חיבורי החשמל.

   

תנור אפייה – מידות

קיימים, כאמור, שני סוגי תנורים; תנור משולב – שהוא תנור אפייה עצמאי, הכולל כיריים של גז או כריים חשמליות; ותנור בנוי – תנור המשתלב בתוך מבנה המטבח ואיננו כולל כיריים. בתנור הבנוי קיימת מערכת אוורור נוחה ביותר אך יש להתאימו במדויק לגומחה שהוקצתה לו במטבח. המידות הנפוצות בתנורים בנויים ומשולבים הן: רוחב הנע בין 55 סנטימטרים ל-60 סנטימטרים, כאשר קיימים גם תנורים רחבים יותר, העשויים להגיע לרוחב של 90 סנטימטרים. גובה התנור נע גם הוא בין 55 סנטימטרים ל-60 סנטימטרים ועומקו מגיע ל-55 סנטימטרים. התנורים המשולבים הם גבוהים יותר ביחס לתנורים הבנויים. במרבית התנורים ישנו תא אפייה בודד אחד, כאשר קיימים גם תנורים עם שני תאים נפרדים או אפילו יותר, המתאימים לאפייה של כמה תבשילים במקביל.

תנור אפייה – תוכניות הפעלה

במרבית תנורי האפייה הקיימים היום ישנם שני גופי חימום, בחלק התחתון ובחלק העליון של תא האפייה, כאשר קיימות מספר תוכניות הפעלה. תוכניות ההפעלה הן מצבי העבודה של התנור, אותן מומלץ לבחור בהתאם לשימוש המיועד בו.

  • אפייה – תוכנית זו היא התוכנית העיקרית של תנור האפייה, המתבצעת באמצעות שני גופי החימום של התנור ומיועדת לאפיית עוגות או מאפים אחרים.
  • בישול – במרבית התנורים ניתן גם לבשל תבשילים ומאכלים מגוונים.
  • גריל – תוכנית הגריל מבוססת על תהליך השחמה של המזון, ומתבצע על ידי גוף חימום חזק מאוד, המצוי בחלק העליון של התנור ומפיץ חום בטמפרטורה גבוה ביותר.
  • חימום – מטרתה של תוכנית זו היא לחמם את האוכל או לשמור עליו חם לאחר גמר הבישול. תוכנית החימום מאפשרת להשאיר את התבשיל בתנור ולשמור עליו חם עד הארוחה, ללא חשש מפני התייבשות.
  • הפשרה – תוכנית זו מיועדת להפשרה של מאכלים שונים. ניתן להכניס לתנור תבשילים מוקפאים או מוצרי מזון לפני הכנתם, להפשירם ולאחר מכן להתחיל בתהליך האפייה או הבישול הרגילים.
  • טורבו – תוכנית זו מופעלת באמצעות מאוורר המצוי בצד האחורי של התנור. המאוורר יוצר פיזור חום אחיד על ידי קירור מתון של גופי החימום ומאפשר אפייה ובישול ללא צורך בהפיכה ובהזזה תכופה של המזון.
  • טורבו אקטיבי – באמצעות טורבו אקטיבי המשולב בגופי החימום עצמם, ניתן לאפות עם כמה תבניות בו זמנית, ללא צורך בהזזתן וללא חשש שהריחות השונים יתערבבו זה בזה. בנוסף לכך, הטורבו האקטיבי מקצר את משך האפייה.

תנור אפייה – נוחות השימוש והניקיון

חשוב ביותר לקנות תנור אפייה נוח לשימוש, הן מבחינת הדלתות והן מבחינת חלקיו הפנימיים. מומלץ לקנות תנור ללא חיבורים מיותרים או בליטות, עם ציפוי אמייל איכותי ואחיד ועם מסילות חזקות שאינן נשחקות כתוצאה משימוש ממושך. תנור מסוג זה הוא גם עמיד בפני שריטות וקל לנקותו גם במקרים של תבשילים שומניים שנשפכים ומלכלכים את חלקו הפנימי. היום ישנם גם תנורים הכוללים מנגנון ניקוי עצמי בשתי שיטות. בשיטת הניקוי הקטליטית, הטפלון, המצפה את דפנות התנור, גורם לתוצרי בישול שדלפו להישרף מייד ומונע הדבקה ולכלוך. בשיטת הניקוי הפירוליטית, תהליך הניקוי כולל חימום של תנור האפייה לטמפרטורה גבוהה ביותר של כ-500 מעלות, הגורמת לשריפת השומנים ולהפיכתם לאפר, הניתן לניגוב בקלות. בנוסף לכך, חשוב לתת את הדעת על מרכיבים אחרים בתנור, כדוגמת: איכות החומרים החיצוניים, הידיות, הכפתורים, צירי הדלתות וגם תאורת הפנים.

תנור אפייה – תצוגה

ישנם שני סוגי תצוגה בתנורי אפייה – תצוגה דיגיטאלית ותצוגה אנלוגית. התצוגה הדיגיטאלית מספקת נתונים מדויקים על מעלות החום בתנור. לעומתה, התצוגה האנלוגית מתבצעת על ידי שורה של כפתורים חיצוניים והיא מסורבלת מעט אך חסינה מפני תקלות וקלקולים.

תנור אפייה – בטיחות

חשוב ביותר לבחור תנור עם דלת זכוכית רב שכבתית, המונעת כוויות בעת מגע חיצוני, שומרת על בידוד, מונעת בריחה של חום וגם חוסכת בחשמל. דלת בטיחותית נחשבת לדלת שטמפרטורת החימום המרבית שלה היא 60 מעלות. גם בתוכנית הגריל חשוב לוודא שההתקנה של גוף החימום היא בטוחה והמרווח הקיים בתא האפייה הוא נוח ומאפשר לשלוף את התבניות ללא חשש מפני כווייה. כמו כן, קיימים היום דגמי תנורים המצוידים בדלתות עם מנגנון נעילה מיוחד, המתאים לבתים בהם מתגוררים ילדים קטנים.

תנור אפייה – אחריות

האחריות על תנורי אפייה ניתנת לרוב לתקופה של שנה, כאשר ניתן להאריכה באמצעות תשלום נוסף


קניות באינטרנט Buy123.co.il - מדריך קניות באינטרנט. סקירות מוצרים, מדריכי קנייה ורכישה, אתרי קניות הגדולים בשוק.